2014-09-27 19:48:41

banoffee

…albo bardzo prawie banoffee. W czterech krokach.

Bo spucharkowane. I bez śmietany.
Przygotowane na ekspresowo.
Na niezapowiedzianą, niespodzianą wizytę.

Ale podświadomie... chyba wyczekiwaną…

1

Jak to jest zrobione?

  • 8 ciastek owsianych
  • 2 banany
  • 12 łyżek masy krówkowej
  • 4 miechunki

2

3

Przygotowuję 4 pucharki.
Kruszę po 2 ciastka.
Kroję banany w plastry i rozkładam na ciastkach /zazwyczaj mieszam banany z sokiem cytrynowym, ale chwilowo nie miałam/.
Polewam 3 łyżkami masy krówkowej /jak jest za gęsta to można podgrzać/.
Ozdabiam miechunką.

Prosto. Szybko. Słodko.
Małe, ale sycące.
W sam raz!

4

5

Komentarze:

gin o 2014-09-29 18:03:54 napisał:
Wszyscy chyba je uwielbiają :)
justa o 2014-11-12 06:52:12 napisał:

bo szybkie, słodkie i w ogóle - w sam raz na raz :)

Dodaj komentarz: