2014-11-05 14:50:06

buraczany krem z makiem

Wstyd przyznać, ale pochłanianie kilogramów dyni tak bardzo mnie pochłonęło, że zapomniałam o kilku burakach.
I zaległy w lodówce.

A takie piękne. Cierpliwe. Mówiły do mnie.

Więc w końcu posłuchałam.
I je zjadłam.

Muahahahaha.

1

Jak to jest zrobione?

2

3

Buraki łączę z mlekiem i blenduję na gładką masę. Przyprawiam pieprzem, solą i kminkiem. Podgrzewam.

Mak prażę na suchej patelni. Łączę z serkiem. Lekko solę.

Nakładam do szklanek.

Podaję z bezglutenowymi krakersami.

Szybko. Pysznie.
I zdrowo.

I buraczkowo!

4

5

6

Komentarze:

Nashelly o 2014-11-05 21:22:55 napisał:
Wow, bardzo ciekawie :) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
FOODMANIA o 2014-11-05 21:49:15 napisał:
rewelacyjny deser!

Dodaj komentarz: