2015-03-25 15:50:29

domowy paprykarz

Ostatnio często przygotowuję jakieś słoikowe jedzonko.
Pasty, smarowidła, koktajle, desery...
I takie tam szmery-bajery.

I pakuję.
Kaktusowi.
Do pracy.

I podoba mi się ta zabawa, aha ^^

K01

Jak to jest zrobione?

  • 150 g filetu z dorsza
  • 1 mała makrela wędzona
  • 1 cebula
  • 1 marchew
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 250 g pomidorów krojonych
  • 75 g serka kremowego
  • 100 g ryżu
  • przyprawy: papryka słodka, papryka ostra, papryka wędzona, czosnek, pieprz, sól, oliwa

K03

Ryż gotuję w osolonej wodzie do miękkości. Studzę.

Marchew ścieram na tarce i mieszam z pomidorami. Zagotowuję i odparowuję. Łączę z koncentratem i studzę.

Dorsza gotuję na parze, widelcem rozgniatam na mniejsze kawałki. Odstawiam do wystudzenia.
Makrelę obieram i rozgniatam na pastę.

Cebulę kroję w kostkę i na niewielkiej ilości oliwy smażę, tylko do zeszklenia.

Ryż, ryby, pomidory, cebulę i serek mieszam do połączenia. Przyprawiam do smaku.
Schładzam/ przechowuję w lodówce.

Najlepszy.
Bo domowy.

K02

K04

Komentarze:

Rene O o 2015-07-08 07:45:02 napisał:
To może być mój smak :)

Dodaj komentarz: