2014-11-10 22:21:18

duszone jabłka z serem

Mój nowy comfort.
Chwilowo niezastąpiony.
Najulubieńszy na świecie.
Konieczny element codzienności.

Mogłabym nie przestawać wsuwać.
Więc wsuwam.
Najczęściej prosto z patelni.
I nie gadam.

1

Jak to jest zrobione?

  • 1 duże jabłko bohemia gold /ostatnio moje najukochańsze pod słońcem/
  • 1 serek homogenizowany /używam jabłkowego/
  • rodzynki /garść/
  • cynamon
  • szczypta soli

2

Jabłko myję i kroję na mniejsze cząstki.
Patelnie rozgrzewam, wlewam 3-4 łyżki wody.
Wrzucam pokrojone jabłka, dodaję rodzynki, cynamon i sól.
Duszę kilka minut.

Zdejmuję patelnię z gazu /jak woda odparuje/.
Nakładam serek i mieszam intensywnie.
Podgrzewam chwilę.

I wsuwam.
Zazwyczaj prosto z patelni.

Ukochane!

3

4

5

6

Komentarze:

Daria o 2014-12-21 07:51:04 napisał:
Jezuuu...dzisiaj to w końcu zrobiłam. To jest PYSZNE ! Musiałąm sprawdzić, bo jakoś nie chciało mi się wierzyć. Dałam 2 jabłka, pokrojone i podsmażone z cynamonem, zalałam 2 serkami danio i podgrzałam. Pyszne, gęste, słodkie... mniam... pycha śniadanie.
Polecam
justa o 2014-12-29 19:16:08 napisał:

czasem warto posłuchać jabłko świra :D

Dodaj komentarz: