2014-12-22 22:44:45

fasolka z boczkiem

A to nowa miłość mojej ukochanej siostry.
Kocha, duszą, sercem, podniebieniem.
Ponoć.

Więc dla niej.
Na Święta przyjedzie.

DSC01779

Jak to jest zrobione?

  • 450 g fasolki szparagowej zielonej
  • 350-400 g boczku wędzonego
  • masło
  • sól
  • pieprz
  • czosnek

Fasolkę gotuję do miękkości. Na patelni rozgrzewam masło, dorzucając 2-3 rozgniecone ząbki czosnku. Zdejmuję czosnek i podsmażam pokrojony w kostkę boczek. Przyprawiam do smaku.
Mieszam z karmelizowanym słonecznikiem.

Podaję na ciepło lub zimno.

Niby nic.
A smaku wuchta.

DSC01780

DSC01785

Komentarze:

Dodaj komentarz: