2014-11-24 18:03:29

grillowane chili z newellą i sosem czekoladowym

Dzisiaj przesmaczysty dzień z Newellą.
Nie ukrywam – odkryłam produkt w związku z konkursem na durszlak.pl.

I nie ukrywam, że po dniu spędzonym z tym produktem jestem zachwycona jego wszechstronnością!

Z resztą – zaraz przekonacie się sami.

Zaczynamy od rozpalania w piecu… a mianowicie od ognistej przystawki z chili i Newellą, złagodzonej /nieco!/ sosem czekoladowym.

1

Jak to jest zrobione?

  • 100 g Newelli klasycznej
  • 3 łyżki mleka sojowego
  • 1 kopiasta łyżka wiórków kokosowych
  • 1 kopiasta łyżka siemienia lnianego mielonego
  • 1 kopiasta łyżka babki płesznik
  • 6 dość sporych papryczek chili
  • sos czekoladowy /gotowy, polewa, roztopiona czekolada – co mamy pod ręką; u mnie dietetyczny/
  • szczypta soli

2

3

Newellę szatkuję drobno. Solę i łączę z wiórkami, babką i siemieniem lnianym. Dodaję mleko sojowe i mieszam dokładnie.

a

b

c

Papryczki myję, przekrawam na pół. Usuwam wszystkie nasiona.
Każdą połówkę faszeruję Newellą.
Grilluję – w mikrofali /można w piekarniku/ - 20 minut.

d

f

Podaję natychmiast, gorące z dużą dawką sosu czekoladowego.

Pyszne i piekielne! Uzależniające!

4

5

6

7

Komentarze:

Dodaj komentarz: