2014-12-10 23:32:54

jaglanka z jabłkiem

Taki mój mały kulinarny błogostan.
Mam słabość do kasz.
Jabłka.
Serka waniliowego.

A jak łączę to razem – odlatuję.
Nie ma zmiłuj.

DSC05969

Jak to jest zrobione?

  • 5 łyżek kaszy jaglanej
  • 1 opakowanie homogenizowanego serka waniliowego
  • 1 duże jabłko
  • 4-5 orzechów włoskich
  • 1 łyżeczka miodu
  • suszone płatki nagietka
  • cynamon
  • sól

DSC05959

Kaszę gotuję – a raczej rozgotowuję – z dodatkiem soli.
Jabłko kroję na spore kawałki i duszę chwilę z cynamonem. Mieszam z ugotowaną kaszą. Duszę do momentu, aż jabłka zmiękną.
Dodaję serek waniliowy i mieszam intensywnie. Podgrzewam. Zdejmuję z palnika.
Dodaję miód i mieszam.

Podaję posypane nagietkiem i orzechami.
Polewam lekko miodem.

Rozleniwiająca pyszota.

DSC05954

DSC05957

Komentarze:

Dodaj komentarz: