2014-10-01 12:08:12

jaglanka z pieczonymi owocami

Bezglutenowa Środa Bezglutenowego Świata.
Światowy Dzień Wegetarianizmu.

Więc solidarne śniadanko.
Może nie za szybkie, ale kulinarnie leseferyczne.

Przygotowanie – rach-ciach.
Tylko poczekać chwilę trzeba.
Ale jak warto, to warto.

Taka mądrość środowa.

1

2

Jak to jest zrobione?

  • 1 duże jabłko
  • 5 śliwek
  • 5 łyżek ugotowanej kaszy jaglanej
  • 1 garść pokruszonych krakersów Orgran z makiem + kilka całych na wierzch
  • 1 opakowanie jogurtu sojowego /u mnie waniliowy/
  • 1 garstka jagód goji
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • płatki nagietka
  • szczypta soli

4

Owoce myję i kroję. Posypuję cynamonem.
Zapiekam w 160 stopniach Celsjusza około 20 minut.

Dodaję kaszę jaglaną i pokruszone krakersy. Podlewam lekko wodą i piekę jeszcze 10 minut.

Nakładam jogurt sojowy. Posypuję jagodami goji i nagietkiem.

I wsuwam.
Bezglutenowo.
Wegetariańsko.

A nawet wegańsko.

5

7

Komentarze:

FOODMANIA o 2014-10-01 18:12:34 napisał:
pyszna propozycja!
justa o 2014-10-01 18:52:09 napisał:

a dziękować, dziękować :)

fantazjesmaku o 2014-10-02 09:14:12 napisał:
super śniadanko:) ale szczególnie zaciekawiły mnie te krakersy - takich nigdzie nie widziałam.
justa o 2014-10-02 12:02:30 napisał:

w przepisie jest link, gdzie można nabyć :)
Bezglutenowy Świat oferuje wiele takich cudów :)

Dodaj komentarz: