2015-05-21 05:43:37

kanapka no.17

Oj, dawno kanapki nie było. Dawno.
Więc jest dzisiaj.
Przeklęcie udziwniona.

Może lekko przekombinowana.

Ale kto nie próbuje, ten nie wymyśla.
A jak się nie wymyśla, to się nie tworzy.

Następnym razem - troszkę mniej smaków. Wystarczyłoby imbir odjąć.
I będzie jak ta lala.

1

Jak to jest zrobione?

  • 2 kromki chleba baltonowskiego
  • 50 g sera topionego z ziołami
  • 3 plastry sera żółtego
  • 0,5 łyżki wasabi
  • 1 banan
  • 1 dymka
  • 1 łyżeczka karmelizowanych nasion słonecznika
  • 1 kawałek zielonej papryki
  • imbir marynowany
  • mielone papryczki jalapeno
  • szczypior
  • 3 plastry szynki długo dojrzewającej
  • 1 łyżka pestek dyni
  • 1 łyżka syropu klonowego

Chleb smaruję serem topionym.
Na pierwszą kromkę dodaję wasali, pokrojonego wzdłuż banana i posypuję słonecznikiem oraz pokrojoną w plastry dymką. Dodaję szczypior i polewam syropem klonowym.
Na drugiej kromce układam ser żółty, pokrojoną w słupki paprykę oraz imbir i posypuję mieloną jalapeno. Układam szynkę i posypuję pestkami dyni.
Składam obie połówki i przekrawam.

I co? I ma kaktus.

2

3

4

5

6

7

Komentarze:

Dodaj komentarz: