2014-10-30 08:00:02

kanapka no.2

Spodobała mi się zabawa w kanapkowanie.

Ot, rach - ciach i gotowe.
3 minuty dłużej niż przy narzuceniu - po prostu - szynki i sera.
A w lodówce zawsze coś się znajdzie.
Małe coś więcej.

A tyle uśmiechu potrafi sprowadzić.
I rozjaśnić dzień.

DSC05455

Jak to jest zrobione?

  • 1 bagietka z ziarnami
  • 4 kiełbaski /krótkie lub 2 długie kabanosy/
  • 0,5 cebuli
  • twaróg z cebulą /gzik/
  • 2 plastry żółtego sera
  • pasztet drobiowy z pieczarkami
  • musztarda
  • keczup
  • śmietana 18%
  • sałata /użyłam mieszanki/

DSC05468

Twaróg mieszam z drobno posiekaną cebulą, łyżką kwaśnej śmietany, solą i pieprzem.
Bułę przekrawam. Smaruję połówkę twarogiem, drugą – pasztetem z pieczarkami.
Na dolnej połówce układam sałatę. Dodaję trochę śmietany. Solę i pieprzę. Układam kiełbaski. Polewam keczupem.
Na górnej połówce układam ser żółty. Smaruję musztardą. Solę i pieprzę. Układam pokrojoną w półplastry czerwoną cebulę.
Składam obie połówki.

I wrzucam smoka do wora.
Śniadaniowego.

DSC05448

DSC05461

Komentarze:

Dodaj komentarz: