2017-02-09 07:47:08

kanapka no.20

Dziś słodko-pikantne powitanie dnia. I jakże przyjemne!
Nie dość, że wyśmienicie wygląda, to jeszcze wyśmieniciej znika, pozostawiając błogi uśmiech i poczucie satysfakcji.

Nie wiem, czy też tak macie? Jak zrobię coś ładnego i później okazuje się, że jest to jeszcze smaczniejsze niż wygląda, to odczuwam chorą satysfakcję, podchodzącą pod samouwielbienie.

No, dobra.
Może nie aż tak skrajnie.

Ale jestem z siebie zadowolona.
I to bardzo.
I wtedy dzień od razu lepiej się układa.

1

Jak to jest zrobione?

  • 1 bułka owsiana
  • 1 śliwka
  • 2-3 łyżeczki dżemu 100% dzika róża Łowicz
  • 2-3 łyżeczki serka kremowego
  • dodatkowo: kiełki rzodkiewki, świeża chili, liście szpinaku, jagody goji, czarnuszka, cynamon

    2

Bułkę przekrawam, smaruję serem i dżemem.
Umytą śliwkę kroję na pół i potem w plastry. Układam na kanapce.
Dodaję kiełki rzodkiewki. Posypuję cynamonem, czarnuszką, goji i posiekaną chili.
Podaję na liściach szpinaku.

Smacznego!

3

4

5

  Prozdrowotne dżemy Łowicz na śniadanie – poznaj dobroczynną moc natury taką, że Łooo!