2017-02-16 10:08:24

kanapka no.21

Nie wiem, jak u Was, ale Poznań zrobił się wiosenny. Aż się chce. Słońce krzyczy przez okno, ubierasz się, wychodzisz krzyknąć mu 'sieee-maaa!' i głęboko odetchnąć świeżym powietrzem...
No właśnie. A tu okazuje się, że świeże powietrze śmierdzi. I się odechciewa...

Dygresja niby bez sensu. Ale pokazuje trochę, że nawet, jak od siebie dbamy, to bombardują nas pewne czynniki, które mają na nas wpływ zły. I nie możemy tego zmienić ani siłą woli, ani mocnym postanowieniem poprawy.

Więc dbajmy o siebie. Trochę bardziej niż zwykle.
Mi to pomaga.

DSC09487

Jak to jest zrobione?

  • 4 kromki żytniego chleba
  • 0,5 awokado
  • 0,5 małej zielonej papryki
  • szpinak
  • kiełki groszku
  • kilka plastrów ogórka
  • 3-4 łyżeczki dżemu z czarnego bzu 100% Łowicz
  • 2 łyżeczki serka białego
  • pieprz i sól /według uznania/

DSC09473

Kromki smaruję serem i 2 - dżemem.
Na dżemie układam kiełki, ogórek i szpinak.
Ponownie smaruję dżemem.
Dodaję plastry awokado, papryki i kolejną porcję szpinaku.
Przykrywam chlebem.

Gotowi na zdrowie? Go!

DSC09477

DSC09481

  Prozdrowotne dżemy Łowicz na śniadanie – poznaj dobroczynną moc natury taką, że Łooo!