2014-11-03 18:28:49

kanapka no.3

Trochę kanapkowej teorii.
Bo padam na kinol.
I jestem nie-kreatywna.

Więc pobawię się w Sheldonowanie:

Różnica między kanapką a sandwiczem?
Ten drugi jest otoczony pieczywem. Kanapka ma open air – albo nie. Więc…

Każdy sandwiczem jest kanapką.
Nie każda kanapka jest sandwiczem.

Ale suchar.

1

Jak to jest zrobione?

  • bagietka z ziarnami
  • kiełbasa podsuszana /użyłam kilka plastrów krakowskiej/
  • ser gruyere
  • jogurt naturalny
  • pomidor
  • serek kremowy
  • keczup
  • sałata /użyłam mieszanki/
  • czosnek
  • zioła prowansalskie
  • sól
  • pieprz

2

Serek mieszam z drobno posiekaną cebulą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, ziołami, solą i pieprzem.
Bułę przekrawam. Smaruję przygotowanym serem.
Na dolnej połówce układam sałatę. Dodaję trochę keczupu. Solę i pieprzę. Układam kiełbasę. Polewam jogurtem.
Na górnej połówce układam pokrojonego pomidora. Solę i pieprzę. Posypuję ziołami. Układam kawałki gruyere.
Składam obie połówki.

I pakuję.
Kochanemu pasibrzuchowi.

5

3

4

Komentarze:

Dodaj komentarz: