2015-01-02 12:39:53

kokosanki

Bardzo słodko-kokosowe ciasteczka.
Bardzo.

I bardzo uzależniające.
Bardzo.

W sam raz na kokosową fazę justy.

I - co mnie niezmiernie cieszy - ekspresowe!

I zostały trzy.
Raz. Rodzynka. Dwa. Rodzynka. Trzy. I nic.

10

Jak to jest zrobione?

/bazowałam na: Moje Wypieki/

  • 200 g wiórków kokosowych
  • 100 g cukru pudru
  • 2 jaja
  • 2 łyżki ajerkoniaku
  • szczypta soli

20

Białka ubijam ze szczyptą soli na sztywno. Dodaję żółtka rozkłócone z ajerkoniakiem i cukier. Wyłączam mikser i mieszam wszystko z wiórkami.

Piekarnik rozgrzewam do 170 stopni Celsjusza.

Blachę wykładam papierem do pieczenia i formuję ręcznie kulki kokosowe.

b

Piekę do zezłocenia i studzę na kratce.

3

Prosto i bardzo very pysznie.

30

40

50

Komentarze:

FOODMANIA o 2015-01-02 14:00:32 napisał:
domowe kokosanki najlepsze!
justa o 2015-01-02 15:37:47 napisał:

ja już od ponad 2 lat nie zjadłam kupnego ciastka XD

Dodaj komentarz: