2014-12-22 22:29:57

kukurydza, granat, chili

Mięcho wiadomo - być musi.
Ziemniak, kasza, chleb, klucha, czy coś - też.

Ale i jakaś sałatka by się przydała.

Więc dziś triple combo sałatkowe.
Nic wydumanego.
Nic skomplikowanego.

Za to szybko.
Prosto.
Smacznie.

Może kogoś zainspiruje...
...w tej świątecznej zawierusze.

DSC01763

Jak to jest zrobione?

  • 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • 1 nieduży grnat
  • szczypior
  • 1 świeże chili
  • pieprz kajeński
  • sól
  • masło

Kukurydzę odcedzam. Na patelni rozgrzewam masło. Podsmażam posiekane drobno chili. Dodaję kukurydzę i podsmażam, aż stanie się delikatnie chrupiąca. Przyprawiam do smaku. Zdejmuję z palnika.
Granat przekrawam i połówki opukuję drewnianą łyżką w celu wydobycia pestek. Dodaję je do kukurydzy i mieszam.
Szczypior siekam i mieszam z sałatką.

Podaję od razu lub schłodzone.

Kaktus lubi.
Bo słodka. I ostra.
Jak justa.

DSC01758

DSC01765

Komentarze:

Dodaj komentarz: