2017-02-14 09:54:53

micha buddy no.2

Znowu zdrowsza wersja justy.
Kaktus nadal zdegustowany, więc działam tylko w swoim imieniu, dla swojego brzucha i dla Waszej inspiracji.

Dziś zielona bomba. Dużo witamin, żelaza, zdrowego tłuszczu i... bogactwa smaku.
Walczę o kolejny lvl w optymalnym talerzu.
Na razie się nie rozwodzę na ten temat, bo przyjdzie na to pora.
Póki co - zdrowiejcie, i optymalizujcie, i dieto-bilansujcie ze mną!

1

Jak to jest zrobione?

  • szpinak - świeże liście
  • 2-3 łyżki orkiszu
  • 2-3 łyżki groszku zielonego
  • 3-4 łyżki borówek
  • 0,5 filetu z piersi kurczaka
  • 1 łyżka orzechów włoskich posiekanych
  • 0,5 ogórka szklarniowego
  • dodatkowo: 2 łyżki dżemy 100% czarny bez Łowicz, 1 łyżka jogurtu naturalnego, 1 łyżeczka kremu balsamicznego, 1 łyżeczka ziaren sezamu, 1 łyżka oleju kokosowego, 1 łyżka płatków kokosowych, kurkuma, pieprz kolorowy świeżo mielony, sól

2

Orkisz i pierś gotuję w lekko posolonej wodzie /osobno/.

Miskę wykładam umytymi liśćmi szpinaku.
Ogórka przekrawam, wydrążam nasiona i kroję w kostkę. Dodaję odrobinę oleju kokosowego, sezam i płatki kokosa. Mieszam intensywnie. Układam w jednej części miski.
Orkisz mieszam z groszkiem i borówkami. Dodaję łyżkę dżemu z czarnego bzu, pieprz i sól. Mieszam dokładnie i dodaję do miski.
Pierś kroję w kostkę i smażę na oleju kokosowym. Studzę. Mieszam łyżkę dżemu, balsamico i jogurt. Dodaję orzechy włoskie i mieszam z kostkami mięsa do połączenia. Nakładam na szpinak.

Podaję wszystko razem, od razu.
Zdrowe, pyszne i sycące! Power na pół dnia!

3

4

  Prozdrowotne dżemy Łowicz na śniadanie – poznaj dobroczynną moc natury taką, że Łooo!