2015-06-02 21:40:10

ogórki z kiełkami

Mój nowy smak.
Sezonowy.

Ogórki gruntowe - chrupiące i jędrne.
Domowe kiełki - tutaj: lucerna.
I do tego podstawowa mieszanka smaków.

R-E-W-E-/wait_for_it/-LACJA!

Uwaga - podatne na modyfikacje!
/bakaliowe, ziarnowe, orzechowe, inno-warzywne.../

1

Jak to jest zrobione?

  • 4-5 ogórków gruntowych
  • 1 spora garść kiełków lucerny
  • papryka ostra mielona
  • sól
  • słodzidło

2

Ogórki myję i kroję w plastry.
Solę, słodzę i zaostrzam.
Odstawiam na kwadrans.

Po tym czasie nakładam porcję kiełków.
Solę i słodzę.

I to wszystko.

3

4

5

  Nowalijki w kuchni

Komentarze:

Dodaj komentarz: