2014-09-08 08:23:08

owsianka no.11

Dziś owsianka na Popeye'a.
Albo Bulbasaura. Bo też mi się z nim kojarzy.

Bardzo szpinakowa. Trochę winogronowa. I odrobinę imbirowa.

Tak dla powera.
I dla kubków smakowych.
Bo lubię to połączenie.

1

2

Jak to jest zrobione?

  • 3 łyżki płatków owsianych
  • 2 łyżki mieszanki otrębowej
  • 1 łyżka siemienia lnianego i lnu mielonego
  • 2 łyżki płatków ryżowych
  • 1 łyżeczka świeżo startego imbiru
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • 0,5 szklanki szpinaku mrożonego
  • ciemne grona winogrona
  • rodzynki
  • szczypta soli
  • mleko sojowe

Szpinak rozmrażam dzień wcześniej.

Płatki, otręby i len łączę z cukrem i imbirem. Solę.  Zalewam mlekiem i zagotowuję. Jak owsianka zacznie bulgotać i gęstnieć, maksymalnie zmniejszam moc palnika, dodaję szpinak i czekam. Kilka minut. Przelewam zawartość do naczynia. Dodaję owoce i rodzynki.

Wsuwam.

Szybko. Prosto. Zdrowo.
Go purple! Go green!

3

4

Komentarze:

FOODMANIA o 2014-09-08 18:09:33 napisał:
taka owsianka "leśne runo"- super :)
justa o 2014-09-08 19:48:20 napisał:

o mamo... teraz mi podsunęłaś wizję śniadania... taka owsianka i lembas elficki, który kiedyś piekłam...

Dodaj komentarz: