2015-04-11 17:28:16

owsianka no.28

Ziemia obrodziła w fijołki.
To zbieram.
I korzystam.
Z pierwszych oznak wiosennego tchnienia...

1

Jak to jest zrobione?

  • 3 łyżki płatków owsianych
  • 4 łyżki płatków owsianych błyskawicznych
  • 3 łyżki mieszanki otrębowej /orkisz, żyto, pszenica/
  • 3 łyżki selera marynowanego
  • 250 g jogurtu suszona śliwka
  • 1 łyżka siemienia lnianego
  • 1 łyżka płatków fiołka
  • 3 suszone śliwki
  • stewia
  • sól

2

Łączę płatki, otręby i siemię. Zalewam wodą i odstawiam na 10 minut. Solę i podgrzewam. Po zagotowaniu pozostawiam na niewielkiej mocy palnika.
Śliwki kroję bardzo drobno. Łączę z selerem i jogurtem. Dodaję do owsianki. Duszę 5-7 minut pod przykryciem.
Dodaję stewię i fiołka. Mieszam dokładnie i duszę jeszcze około 5 minut.

I owsiankuję.
W ultrafijołkach.

3

4

5

Komentarze:

FOODMANIA o 2015-04-11 18:31:30 napisał:
ależ smakowita!
justa o 2015-09-12 07:56:55 napisał:

próbowane? :D

Dodaj komentarz: