2015-05-22 09:12:30

owsianka no.29

Pyszna owsianka z samego poranka.
Wpałaszowana natentychmiast - tak zwany.

Dodałam selera. Marynowanego.
Jak ktoś nie lubi, albo nie ma - to może banan? jabłko? marchew?

Ja tam jestem selerowo-pietruszkowa.
Lubię po białości.

1

Jak to jest zrobione?

  • 4 łyżki płatków owianych błyskawicznych
  • 4 łyżki płatków ryżowych błyskawicznych
  • 2 łyżki płatków owsianych
  • 1 łyżka wiórków kokosowych
  • 150 g selera z zalewy octowej
  • 2 łyżki kakao
  • 1 łyżka ekstraktu waniliowego
  • 2 łyżeczki stewii
  • 1 łyżeczka babki płesznik
  • 1 łyżeczka siemienia lnianego
  • 1 garść orzechów nerkowca
  • 1 garść jagód goji
  • mleko migdałowe
  • sól

2

Płatki, siemię, wiórki i babkę zalewam mlekiem połączonym z ekstraktem. Solę. Zagotowuję.
Zmniejszam ogień i dodaję seler /razem z odrobiną zalewy/. Dodaję jagody goji i kakao. Mieszam intensywnie do połączenia. Pozostawiam na minimalnej mocy palnika.
Nerkowca drobno siekam i mieszam z owsianką. Zasypuję stewią i mieszam. Podgrzewam i odparowuję do momentu uzyskania pożądanej konsystencji.
Przed podaniem posypuję goji i układam nerkowca.

Zarypiaszcze na maksiora.

3

4

  Tydzień z owsianką

Komentarze:

Dodaj komentarz: