2015-04-17 17:42:08

pasta z fasoli i grochu

Groch-fasola silna wola!
Kto to zna i pamięta ten jest fajowy i nie dostaje syfa.

Atak Czarodziejki z Wenus.
I mistrzostwo polskich tłumaczy.

Naoko Takeuchi byłaby zachwycona jakością translacji!

A kaktus zachwycony swoją pastą na drugie śniadanie.
Co mnie cieszy - rzecz jasna.
Niezmiernie.

1

Jak to jest zrobione?

  • 150 g białej fasoli konserwowej
  • 100 g groszku konserwowego
  • 0,5 sporego banana
  • 1 łyżeczka pasty green curry
  • 2 spore ząbki czosnku
  • 1 łyżka oleju lnianego
  • 2 łyżki mleka
  • 2 łyżki masła migdałowego
  • sok z 0,5 limony
  • przyprawy: kminek mielony, sól, pieprz kajeński, kurkuma, gałka muszkatołowa
  • do podania: nasiona słonecznika, migdały, chipsy bananowe, marchew, biała rzodkiew, ogórek, chrupkie pieczywo

2

Groszek i fasolę odsączam.
Wszystkie składniki umieszczam w misie malaksera i miksuję do gładkości.
Chłodzę w lodówce.

Warzywa do serwowania obieram i kroję w długie słupki.
Pastę posypuję słonecznikiem, migdałami i chipsami z banana.
Dodaję pieczywo.

I gotowe!

3

4

5

Komentarze:

Dodaj komentarz: