2014-07-09 00:03:42

pasta ze schabu z krakersami

Lubimy przekąski, oj lubimy. Słono-słodkie. I z mięsem.

Więc robimy. I częstujemy na prawo i lewo.

I to tyle. Bo jutro powrót do pracy.

2014-07-05 19.24.19

Jak to jest zrobione?

  • około 400g schabu gotowanego
  • garść rodzynek
  • 5-6 suszonych moreli
  • 100 g sera topionego
  • 100 g sera białego, kanapkowego
  • 2-3 łyżeczki chrzanu
  • majonez /opcjonalnie/
  • sól i pieprz
  • krakersy
  • koper

Schab kroję na drobne kawałki. Przepuszczam przez maszynkę do mielenia. Mieszam z serami i chrzanem, przyprawiam solą i pieprzem. Przepuszczam przez maszynkę raz jeszcze. Rodzynki i morele siekam. Mieszam z pastą. Dodaję łyżkę majonezu. Nakładam porcję pasty na solone krakersy. Posypuję posiekanym koperkiem.

Fajne do piwa. I na mecz. I jak goście przyjdą. I nie tylko.

2014-07-05 19.25.16

2014-07-05 19.23.27

Komentarze:

Dodaj komentarz: