2014-12-03 17:02:54

płatki no.7

Dziś będzie śniadaniowe combo.
Wieczorem wrzucone, ale jutro można się podinspirować.
Jak-se-tam-chcecie.

Kaktusowe śniadaniowe płatki.
Z karmelizowaną gruszką.
I bananem /a jakże!/.

Smakowe. Słodkie. Sycące.
Tak, jak lubi/my/.

3

Jak to jest zrobione?

  • sporo porcja płatków kukurydzianych
  • 2 łyżki cukru brązowego
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki masła
  • garść rodzynek
  • 1/2 dużej gruszki
  • 1/2 banana
  • 300 ml mleka
  • aromat migdałowy
  • cynamon mielony
  • imbir mielony
  • gałka muszkatołowa

2

Mleko podgrzewam z napojem aromatem migdałowym. Po zdjęciu z palnika mieszam z miodem.
Na patelni rozgrzewam masło. Dodaję pokrojoną gruszkę i rodzynki. Zasypuję cukrem i karmelizuję. Przyprawiam gałką, imbirem i cynamonem.
Płatki nakładam do miski.
Banana kroję w półtalarki, układam na środku.
Dodaję skarmelizowaną gruszkę.
Ciepłe mleko miodowo-migdałowe podaję w dzbanku obok.

Smacznego!
I niech dziś schody za wysokie nie będą.

1

4

Komentarze:

Dodaj komentarz: