2016-01-02 12:30:55

precelkowe ciacho

Ten przepis to mój hit.
Zakochałam się.
Biała czekolada - słodka cholibka jak esencja cukrowa - cudownie komponuje się ze słonym, chrupiącym preclem.
Albo w drugą stronę: słony, chrupiący precel fantastycznie przełamuje przesłodką słodycz białej czekolady.

Inna ciekawa opcja z podobnym składem: stopiona biała czekolada jako fondue i do tego precle lub paluszki.
Mrau! Pycha!

DSC04750

Jak to jest zrobione?

/na 1 sztukę/

  • 10 precli solonych
  • 10-15 g białej czekolady
  • cukrowa posypka

DSC04751

Czekoladę topię w kąpieli wodnej.
Odstawiam do przestudzenia.

Precle układam na płaskiej powierzchni.
Formuję 2 poziomy okręgów po 5 chrupek każdy.
Łączenia polewam czekoladą i dekoruję posypką.

Odstawiam do zastygnięcia polewy.

1

2

Komentarze:

Anna o 2016-01-02 12:54:06 napisał:
Lubię połączenia słodko-słone. Kiedyś zrobię.
justa o 2016-01-04 12:05:36 napisał:

to tak jak ja :) na pewno zasmakuje!

Dodaj komentarz: