2015-07-16 10:40:31

purrrpurowy milkshake

To sobie owsianka i kawa wymyśliła.
Byle nie zielone.

A ja ogórki wszędzie dodaję!

Ale udało się.
Jak nie zielono, to będzie... krwiście!
I soczyście.

Ekstremalnie prosty.
Ekstremalnie szybki.
Ekstremalnie pyszny!

3

Jak to jest zrobione?

  • 250 g sorbetu porzeczkowego
  • 150 g tartego buraka
  • 150 g jogurtu naturalnego
  • 200 g miąższu arbuza
  • 1 banan

2

Wszystkie składniki umieszczam w dzbanie miksera.
Miksuję pulsacyjnie do momentu uzyskania jednolitego, gęstego płynu.
Podaję natychmiast - schłodzone.

Ot, taki przerywnik w zielonym... multiogórkowym latem.

1

4

Komentarze:

bastalena o 2015-07-16 11:21:25 napisał:
Na ogóry też przyjdzie czas ;) Chociaż teraz po głowie mi chodzi kalafior. Co Ty na to?
Dziękuję za przepis ;)
justa o 2015-07-16 12:10:01 napisał:

kalafior ostatnio zrobiłam z brokułem, bobem i czarną porzeczką :D do tego sól, grubo mielony pieprz, miód i prażony mak... oj, chyba powtórka będzie... :D

Mamatorka o 2015-07-16 11:33:11 napisał:
Pysznie to wygląda! Wybieram się na zakupy, więc dopisuję składniki do listy :)
justa o 2015-07-16 12:10:40 napisał:

jakbym nie zjadła wszystkich świeżych porzeczek to też bym dodała :D

Paula o 2015-07-16 13:27:38 napisał:
Interesujący przepis, nie siedzę za dużo w kuchni i pewnie dlatego jakoś dziwi mnie ten burak obok owoców, ale może warto spróbować? Jestem strasznie ciekawa, jak takie połączenie może smakować, chyba przekonałaś mnie do pierwszego eksperymentu w kuchni! :)
justa o 2015-07-16 15:50:40 napisał:

super! a botwinka to sama słodycz, więc komponuje się rewelacyjnie :)

W Trampkach Do Celu / Kamila o 2015-07-16 21:09:12 napisał:
Oj narobiłaś smaka <3
Uwielbiam porzeczki i buraki, ale przyznam szczerze że to dość nie natualne połączenie :D
justa o 2015-07-16 21:20:01 napisał:

tylko w teorii :D w praktyce świetnie się smaki komponują ;)

Peace.Happiness.Family o 2015-07-17 08:35:24 napisał:
Pięknie to wygląda, coś ostatnio często u Ciebie jestem hehe :), ale czasu brak, żeby wypróbować te wszystkie przepisy :/
justa o 2015-07-17 09:54:28 napisał:

dziękuję za odwiedziny i zapraszam po więcej :)

a jak nie ma czasu to będzie dobra baza na emeryturę :D

aleksandrakaliszan.com o 2015-07-17 10:05:05 napisał:
trochę się boję tego buraka, bo nie przepadam, ale może go nie będzie czuć ? :) robię!
justa o 2015-07-17 12:12:59 napisał:

to można dać mniej trochę, wtedy na pewno zaniknie :)

Dodaj komentarz: