2016-01-08 21:12:48

pyrowa sałatka

Jak się nie wie, czego się chce - to się kłopot robi.
Mały lub nie.
Ale kłopot. Albo gmatwanina. Albo zawierucha.
I konsekwencje tego wszystkiego.

Dobrze, że z szamaniem nie mam problemu.
Zawsze jest dobre coś, co się lubi.
Na wskroś.
Nawet, jak się nie ma pewności, czy ochota jest...

Podobna sałatka już kiedyś była /TU/.
Ale tego, co proste, szybkie i smaczne - nigdy za wiele.
Ja jestem bardzo pyrowa. I jeszcze bardziej pieczarkowa.
I się tym dzielę.

1

Jak to jest zrobione?

  • 750 g ziemniaków
  • 500 g pieczarek
  • 1 pęczek koperku
  • 1 pęczek natki
  • 3 łyżki musztardy Dijon
  • 2 łyżki chrzanu
  • pieprz
  • sól

2

Ziemniaki szoruję i gotuję w mundurkach. Studzę. Kroję na mniejsze części.
Pieczarki oczyszczam, kroję na ćwiartki i duszę krótko, do odparowania części wody. Studzę.
Ziemniaki mieszam z pieczarkami, posiekaną natką i porwanym koperkiem. Dodaję musztardę i chrzan. Przyprawiam solą.

Super na zimno i po podgrzaniu.

3

4