2015-01-01 13:39:11

ryżanka bananowo-waniliowa

Miało być słodko. I jest.
Miało być sycąco. I jest.
Miało być obficie. I jest.
Miało być prosto. I jest.

Oby ten rok też taki był.

1

Jak to jest zrobione?

  • 0,5 szklanki ryżu
  • 0,5 szklanki płatków ryżowych błyskawicznych
  • 500 ml waniliowego mleka sojowego
  • 2 łyżki ekstraktu waniliowego
  • 1 banan
  • 2 łyżki goji
  • 1 łyżeczka chia
  • 2 łyżki stewii
  • szczypta soli

2

3

Ryż zagotowuję na mleku waniliowym z dodatkiem soli. Zmniejszam moc palnika i duszę długo, do wyraźnego zgęstnienia i rozgotowania.
Dodaję stewię, ekstrakt, płatki ryżowe, goji i rozgnieconego drobno banana. Gotuję 3-5 minut.
Dodaję chia. Mieszam dokładnie i podgrzewam jeszcze około 2 minut.

Posypuję jeszcze goji i chia.

I pałaszuję...
...ten mój słodki dobro-byt.

4

5

6

Komentarze:

FOODMANIA o 2015-01-01 13:56:19 napisał:
jak delikatnie i pysznie!! :)

Dodaj komentarz: