2015-03-31 15:05:48

smarowidło BBQ

Był już przepis na sos.
Były już żeberka w sosie.

Sosu jeszcze trochę zostało.
Pogoda zabija i marzy się o kroplówce z kawy.

Więc zbiorowisko - różności lodówkowych.
Przekonwertowane w format .smaruj

1

Jak to jest zrobione?

  • 1 kiełbasa z czosnkiem niedźwiedzim
  • 250 g wędliny drobiowej
  • 1 duża cebula
  • 1 łyżka karmelizowanego słonecznika
  • 1 łyżka solonych orzeszków ziemnych
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej
  • 0,5 łyżeczki mielonego czosnku
  • 0,5 łyżeczki czarnego pieprzu mielonego
  • 150 ml domowego sosu barbecue

2

Wędlinę kroję w kostkę, kiełbasę - w półplastry. Na patelni rozgrzewam oliwę i smażę mięso do zarumienienia.
Cebulę kroję w piórka, dodaję do mięsa i smażę do zeszklenia. Zasypuję cukrem i karmelizuję. Dodaję przyprawy, słonecznik i orzechy. Mieszam intensywnie i chwilę smażę.
Zalewam sosem barbecue i podgrzewam.

a

Podaję z chlebem.

Super smakuje na ciepło.
Na zimno w sumie też... ^^

3

4

5

Komentarze:

Dodaj komentarz: