2014-07-11 07:19:32

smoothie jagodowo-szpinakowe z kaszą jaglaną

Jagody, jagody leśne jagody. Soczyste i rozpływające się w ustach. Przygotowane w stylu Popeye'a.

Tak zdrowe, że kaktus nie wytrzymuje. Brzemię zbyt ciężkie. Więc powiernik pierścienia został sam na placu boju.

Dziękuję :)

1

6

 

Jak to jest zrobione?

  • szklanka jagód
  • 2 garście świeżego szpinaku
  • pół szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 3-4 łyżki miodu kurpiowskiego
  • łyżka oleju rydzowego
  • 2 łyżki chia
  • mleko /około szklanki/

4

5

Jagody zasypuję cukrem pudrem i zalewam mlekiem, miodem i olejem. Dodaję poszarpany szpinak. Wszystko razem traktuję blenderem. Dodaję ugotowaną kaszę jaglaną i blenduję do połączenia. Dodaję chia i mieszam. Chłodzę.

I znów wielka radość, że kaktus nie lubi /tak, jak budyniu morelowego/. Tyle cudowności tylko dla mnie. Mniam!

2

3

Komentarze:

Dodaj komentarz: