2014-08-22 16:46:12

śniadanie wyspiarskie

Milena pochwaliła się, że leci do Londynu. Też bym chciała. Pokochałam ciepły, letni deszcz, którym uraczył mnie prawie codziennie ostatni pobyt w Yorku
Poza tym kupiłabym tonę brytyjskiej musztardy.

Więc postanowiłam chociaż kulinarnie przenieść się na wyspy. Zrobiłam kaktusowi śniadaniową niespodziankę.

I przygotowałam mu full breakfast. English breakfast. Śniadanie wyspiarskie.

Nie do przejedzenia!

1

Jak to jest zrobione?

  • kiełbaski /sausage/
  • jajka /scrambled or boiled eggs/
  • boczek /bacon - bekonu, niestety, nie dostałam/
  • pudding /black or white pudding/
  • pieczony pomidor /roasted tomatoe/
  • tosty /toast/
  • pieczone ziemniaki /baked potatoes/
  • fasolka w sosie pomidorowym /tomatoe sauce white bean/
  • pieczarki /roasted mushrooms/
  • sok pomarańczowy /orange juice/
  • herbata /english breakfast tea/
  • masło /butter/
  • dżem /jam/
  • ser /cheese/
  • keczup /ketchup/
  • /powinno jeszcze bys hash brown, ale bardzo nie polubiliśmy, więc nie przygotowałam/

2

3

Większość składników to przktycznie gotowce - wystarczyło podgrzać. I tak:
- kiełbaski wieprzowe podsmażyłam
- zrobiłam jajecznicę z solą i śmietanką
- boczek zgrillowałam
- white pudding zastąpiłam pasztetową
- tosty przygotowałam z masłem w opiekaczu
- pomidora zapiekałam przez około 40 minut
- ugotowane dzień wcześniej ziemniaki pokroiłam, przyprawiłam ziołami, oliwą, solą i pieprzem i piekłam z pomidorem
- fasolkę z puszki podgrzałam, po prostu
- pieczarki przyprawiłam ziołami, solą, pieprzem i skropiłam oliwą, zapiekałam około 20 minut z ziemniakami i pomidorem
- sok pomarańczowy przelałam z butelki
- zaparzyłam herbatę
- nałożyłam masło, ser, dżem i keczup
- i na koniec obudziłam kaktusa

I gotowe. Ucieszył się kaktus. I pałaszował
A ja cieszyłam się razem z nim... :)

4

5

Komentarze:

Dodaj komentarz: