2015-03-14 22:03:19

twaróg z bakaliami

Słodko-pikantny twaróg z bakaliami i mięsem.
Szybkie, smaczne i sycące jedzonko.
Idealne na nasze małe drugie śniadaniowanie.

Wsuwamy z pełnoziarniakiem albo chrupakiem jakimś.
Dla zdrowia trochę.
A trochę - bardziej - dla przyjemności.

Bo jak się lubi i się ma... to się ma, co się lubi.

1

Jak to jest zrobione?

  • 250 g chudego twarogu
  • szczypior
  • migdały w płatkach
  • papryka ostra
  • sól
  • 1 plaster ananasa
  • 2 morele suszone
  • 2 daktyle suszone
  • garstka suszonej żurawiny
  • garstka rodzynków
  • kurkuma
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 50 g boczku wędzonego
  • 50 g polędwicy łososiowej

2

Boczek kroję w słupki i podsmażam do zarumienienia. Studzę.
Polędwicę kroję w kostkę.
Ananas, morele i daktyle siekam.
Twaróg rozkruszam, łączę z jogurtem i przyprawami. Dodaję bakalie, ananas, mięso i pokrojony szczypior. Mieszam.

I gotowe!

3

4

Komentarze:

Dodaj komentarz: