2015-04-23 12:48:16

twaróg z miodem i szczypiorem

Fast&delicious!

Lekka, dietetyczna przekąska.
Jedna z moich ulubionych.

I najwspanialsze połączenie smakowe: miodu, soli i szczypioru!
Najlepsze na chlebie pokrzywowym.
Albo chałce domowej.Ale do twarogu też świetnie pasuje!

1

Jak to jest zrobione?

  • 150 g chudego twarogu
  • 2 łyżki jogurtu waniliowego
  • 2 łyżki miodu
  • szczypior
  • pestki dyni
  • nasiona słonecznika
  • pieprz kolorowy świeżo miażdżony
  • pieprz czarny mielony
  • sól
  • suszone płatki nagietka
  • dodatkowo: wafle zbożowo-ryżowe

2

Twaróg rozgniatam z jogurtem i łyżką miodu. Mieszam z drobno posiekanym szczypiorem, pieprzami i solą. Dodaję słonecznik i dynię. Mieszam do połączenia.
Polewam drugą łyżką miodu, posypuję dynią, nagietkiem i solą gruboziarnistą.
Wsuwam z chrupkim pieczywem.

3

4

5

6

Komentarze:

Dodaj komentarz: