2014-08-31 11:55:24

waniliowe morelassi

Szybko.
Pysznie.
W międzyczasie.

Trzeba uzupełniać witaminy :) Zwłaszcza, kiedy są tak pyszne i proste.

Więc bez gadania. Mkniem do konsumowania!
Bo kurczak wolnobieżek sam się nie nafaszeruje.

Ah, niedziela!

1

Jak to jest zrobione?

/na 2 porcje/

  • 5 moreli
  • 250 ml jogurtu naturalnego
  • 150 ml zimnego mleka
  • 2 łyżki cukru pudru /albo miodu/
  • łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • nasiona z 1/4 długiej laski wanilii
  • szczypta soli

2

Morele odpeskowuję. Kroję na ćwiartki. Nasiona wanilli wyskrobuję i mieszam z mlekiem. Dodaję jogurt, ekstrakt, cukier i sól. Wszystko blenduję na gładką masę.

I gotowe!
Takie cuda!

4

3

Komentarze:

FOODMANIA o 2014-08-31 12:56:00 napisał:
lepszy od oryginału! :)
justa o 2014-08-31 14:08:15 napisał:

dzięki XD

wielkie było moje zdziwienie, jak wyczytałam, że podstawowa wersja to jogurt, woda, cytryna i sól!

Dodaj komentarz: