2015-04-15 20:14:55

wiosenne burgery wołowe

Nie lubię burgerów.
Kotlet i bułka to zdecydowanie nie moje połączenia.

Ale kaktus lubi.
I inni nasi tacy i tacy.

To robię.
A co mi tam - zabawa przednia i trochę odmiany.

A poza tym burgery są bardzo wdzięczne.
Lubią różne różności i nie narzekają za bardzo.

To i ja nie będę... Tym razem.

1

Jak to jest zrobione?

KOTLETY --> PRZEPIS

BUŁKI --> PRZEPIS

SOS /proporcje według upodobań/

  • keczup pikantny
  • śmietana 18%
  • majonez
  • przyprawy: sos sojowy, czosnek granulowany, cukier puder, pieprz kajeński, papryka wędzona, sos worcestershire, pieprz czarny, majeranek, bazylia, sól

K02

DODATKI

  • wędzony boczek
  • cebula czerowna
  • papryka konserwowa
  • pomidor
  • ogórki /pikle/
  • ser żółty
  • sałata

K01

Przygotowuję sos i chłodzę.
Zagniatam mięso i burgery grilluję na elektrycznym grillu.
Później grilluję boczek.
Odstawiam.

Sałatę myję i osuszam.
Świeże warzywa kroję i w plastry, z pomidorów usuwam gniazda nasienne.
Warzywa konserwowe odsączam, kroję i osuszam.
Przekrawam buły.

I komponuję burgery: bułki smaruję sosem i układam przygotowane składniki. Solę i pieprzę co kilka warstw.

anigif

I w sumie to tyle.
Fast. Food.
Domowy.
I wiosenny.

3

4

 

2

Komentarze:

Dodaj komentarz: