2015-06-09 13:13:44

wrapnij szynkę

Wrapy są fajne, bo...
są smakowe,
są szybkie,
są dobre jako koło ratunkowe w prawie-pustej lodówce.

Jak się je chomikuje, rzecz jasna.

A już nieraz przekonałam się, że warto.

3

Jak to jest zrobione?

  • 2 pszenne placki
  • 2 plastry szynki długo dojrzewającej
  • 50 g sera topionego z szynką
  • 0,5 pomidora
  • 0,5 niedużej zielonej papryki
  • mieszanka sałat
  • pestki dyni
  • suszona żurawina
  • ostra musztarda
  • świeżo zmielony pieprz
  • sól

 2

Wrapy smaruję serem topionym.
Układam sałatę, szynkę, pokrojonego w ósemki pomidora i paski papryki.
Delikatnie smaruję ostrą musztardą.
Przyprawiam solą, pieprzem i posypuję żurawiną oraz pestkami dyni.

Zawijam wszystko i... gotowe!

1

4

5

Komentarze:

Dodaj komentarz: