2015-03-28 22:10:19

wrapy lekko orientalne

Wrapy ekspresowe. Proste.
Lekko tajskie - z pastą green curry.
I sztuczka mięsa mała.
I warzywa.

Miszmasz-resztkolodówkowy.
Albo-mówiąc modniej - kuchnia fusion.

1

Jak to jest zrobione?

  • 2 pszenne placki
  • 2 plastry szynki długo dojrzewającej
  • 1 plaster ananasa z zalewy
  • 0,5 niedużej zielonej papryki
  • 1 dymka ze szczypiorem
  • 1 łyżeczka pasty green curry
  • ser żółty
  • mieszanka sałat
  • keczup
  • sos tatarski
  • słodka papryka mielona
  • sól

4

Wrapy smaruję pastą curry, keczupem i sosem tatarskim.
Układam sałatę, pokrojoną w plastry dymkę i paski papryki.
Dodaję ser żółty, szynkę i kawałki ananasa.

2

Przyprawiam solą, pieprzem i posypuję mieloną papryką.

3

Zawijam wszystko i... gotowe!

5

Komentarze:

Dodaj komentarz: