2015-04-29 21:07:56

wrapy z jajem

Szybko i smakowo.
I z jajem.
A ja się robię cichym jajożercą...

A wrapy kaktusowo-dopracowe.
Ja wsuwałam samą pastę.
Więcej się mieści ^^

1

Jak to jest zrobione?

  • 3 placki pszenne
  • 3 plastry polędwicy sopockiej
  • 2 jaja
  • 0,5 średniego ogórka zielonego
  • 0,5 sporego pomidora
  • 0,5 sporej dymki
  • 3 rzodkiewki
  • mieszanka sałat
  • 2 łyżki serka kremowego naturalnego
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • szczypior
  • pieprz
  • sól

2

Jaja gotuję na twardo, studzę, rozgniatam widelcem i łączę z serkiem i łyżką jogurtu. Dodaję posiekany szczypior, przyprawiam pieprzem i solą.
Warzywa myję, kroję na mniejsze kawałki i łączę z łyżką jogurtu. Przyprawiam solą i pieprzem.
Roluję wędlinę i kroję na mniejsze części.
Rozkładam po porcji na każdym placku. Formuję kieszonkę i owijam folią aluminiową.
I gotowe!

3

Komentarze:

Dodaj komentarz: